Noen tips til inspirasjon for hjemmet

Hvordan dekorere et rom ved hjelp av plakater?

En av de største trendene i dag innen interiørdesign er å dekorere vegger med forskjellige plakater. De ser ikke bare moderne og stilige ut, men hjelper ofte med å skjule forskjellige mangler i rommet. I dag skal vi dele flere ideer om hvordan du kan dekorere med plakater og hvilke regler du skal følge for å gjøre det vellykket.

Tips nummer 1: En følelse av noe som ser uferdig ut

Fødselsplakat som dekorasjon på bord

Når vi snakker om de nyeste trendene, bruker mange designere et triks fra kunstnerstudioene: å ikke henge bilder på veggene i det hele tatt.

Som på bildet over er en fødselsplakat rett og slett bare lent mot veggen, noe som faktisk er en veldig original ide, i tillegg til å være et element med en dekorativ verdi, lagrer det viktig informasjon om et spesielt øyeblikk i livet. På denne måten kan du omorganisere bildene avhengig av stemningen, mens du ikke ødelegger veggene med nagler eller andre ting for å henge de opp.

Hvis plakatene er store nok, kan de settes direkte på gulvet. En fødselsplakat kan for eksempel plasseres på en kommode eller et annet møbel. Som et alternativ kan du installere en hylle langs veggen og bruke den til å vise plakatene dine sammen med forskjellige kunstgjenstander og statuetter.

Tips nummer 2: Gjensidig harmoni

Du kan gruppere forskjellige plakater i sammen med en fødselsplakat for å lage en gallerivegg. Dette vil skape en følelse av kontinuitet og flyt. Å gruppere lignende gjenstander er et kjent designtriks som alltid fungerer. Du kan bruke de samme rammene til plakatene dine for å forene dem i ett galleri.

Fødselsplakat på veggen som interiør

Hvis du foretrekker et mer tradisjonelt utseende kan du benytte plakater som er i samme størrelse som din fødselsplakat og lignende tema. Det vil skape en følelse av harmoni hvis de blir hengt over en sofa eller et spisebord. Du kan gruppere dem i 3 og henge i en rad hvis du har lavt tak, eller gruppere dem i 4 eller 6 og henge dem i to rader hvis det er høyt under taket.

Tips nummer 3: Symmetri og asymmetri

Det er også mulig å ordne komposisjonene ved å blande størrelser og former, symmetrisk og asymmetrisk. I dette tilfellet bør du vurdere det generelle temaet eller stilen. I noen tilfeller er kontrasterende alternativer passende.

Ved bruk av et asymmetrisk arrangement kan du bruke plakater i forskjellige størrelser i sammen med en fødselsplakat. For å sikre at komposisjonen ikke blir krenket, bør ikke avstandene mellom plakatene være store (7-10 cm). Asymmetrisk utforming gir alltid dynamikk og energi til rommet.

Bilder eller plakater med samme dimensjoner og rammer er perfekte for et symmetrisk arrangement. Denne metoden balanserer interiøret godt. Ta en titt på hvordan vi brukte symmetrisk layout for å dekorere en vegg i en stue med fødselsplakat. Du kan også benytte deg av svermeregelen når du  henger opp plakater eller bilder. En fødselsplakat er et kjempealternativ å starte et slikt arrangement rundt.

Tips nummer 4: Å rette opp feilene i rommet

Ved hjelp av riktig plasserte plakater kan du skille mellom ulike soner innenfor ett rom. Hvis du vil øke takhøyden, bør bildene plasseres loddrett. Med plakatene horisontalt kan du visuelt øke lengden på veggen. Bruk store plakater hvis interiøret består av store møbler, små bilder vil bli borte kombinert med dette.

Fødselsplakat som dekorasjon i stuen

Svart og hvite plakater ordnet i asymmetrisk rekkefølge, vil se bra ut på hjemmekontoret plassert over skrivebordet. De vil ikke distrahere deg fra arbeidet ditt, men likevel gi den hvilen som er nødvendig for øynene dine, spesielt hvis du jobber lange timer foran datamaskinen.

Tips nummer 5: Finn riktig sted

En annen viktig vurdering er at du må finne et passende sted for en fødselsplakat i rommet. Det er generelt ingen begrensninger, men ikke i nærheten av TV-en! Tradisjonelt er gode steder for plakater i små og mellomstore størrelser over en kommode, skjenk, peis, sofa eller sengegavlen. Du kan også lage en spesiell nisje med LED belysning som vil vekke ekstra oppmerksomhet til plakatvisningen. På denne måten vil en fødselsplakat komme ekstra godt frem. Det vil belyse et stort øyeblikk i livet som er foreviget i en fin plakat.

Tips nummer 6: Gleden ved kontemplasjon

Når du arrangerer plakatene i rommet, bruk den mest grunnleggende regelen. Det skal være behagelig å observere en fødselsplakat eller annen kunst som henger på veggen. Bruk museets regler, utstillingene er plassert slik at avstanden fra gulvet til midten av bildet er 152 cm. Etter europeiske standarder kan den være 160 cm.