Spesiell Dåpsgave og et minne om den store dagen

Om du jakter på en spesiell dåpsgave så vil du finne inspirasjon her. Dåpsgaver kan være så mangt ettersom det er mange ulike ting du kan gi i dåpsgave. En god tanke er å huske på at dette er den første feiringen av barnet. Dette betyr at gir du noe som er nyttig nå, vil barnet kunne bruke gaven resten av livet. Kanskje er du på jakt etter en dåpsgave til venners barn? Da har vi noen spennende produkter her hos oss.

Kreative dåpsgaver

dåpsgaveDet er mange muligheter når det kommer til dåpsgave. Kreative dåpsgaver gir ofte en ekstra betydning enn helt vanlige tradisjonelle dåpsgaver. 

 

Våre babyplakater er en spesiell dåpsgave som vil være helt unik ettersom størrelsen på figuren av babyen er like stor som barnet var ved fødsel, altså en 1:1 tegning av barnet sin størrelse ved fødsel. Under illustrasjonen står navnet til barnet, vekt og fødselsdato. Her er det også mulig å legge til sykehuset eller stedet barnet ble født. Dette er en kreativ og spesiell dåpsgave siden bildet vil minne om hvor lite barnet var ved fødselen og vil fungere som en fin plakat som kan rammes inn og brukes dekorativt. 

Dåpsgave til gutt

Gutter er ofte mer glad i praktiske ting som kan brukes. Dette kan for eksempel være en løpesykkel eller en sekk som er noe gutten kan få bruk for i løpet av de første årene av oppveksten. Våre baby plakater er fine til å for eksempel dekorere barnerommet eller sette opp på veggen i stua. Plakaten vil være en fin påminnelse om hvor liten gutten var når han ble født.

Dåpsgave til jente

Dåpsgaver til jenter har ofte et litt søtere uttrykk enn det guttene ofte får. Dette kan være ulike smykker eller andre dekorative gaver. Et smykkeskrin som jenten kan ha nytte av resten av livet er en fin gave. Våre baby plakater er meget fine til dekorasjon av jenterommet.

Nøytrale dåpsgaver

Det er en rekke dåpsgaver som kan gis til begge kjønn. Dette kan være ulike barnemøbler til barnerommet eller en fotografering hos en fotograf for eksempel. Noe som blir helt unikt er for eksempel et gipsavstøpning til hender og føtter. Med et gipsavstøpningssett kan foreldrene lage en avstøpning av hendene og føttene til barnet, noe som kan ivareta minnet om barnet sin størrelse. Du kan også ivareta minnet om hvor stor barnet var ved fødsel gjennom våre fødselsplakater. 

Personlig gave

Det er alltid en stor fordel å gi en personlig gave i dåpsgave. Altså en gave ingen andre kan få, en unik ting som kun dåpsbarnet får. Tradisjonelt sett er det vanlig å gi noe i sølv, som for eksempel bestikk eller smykker med egendefinerte inngraveringer. Baby plakatene vi har blir unike ettersom illustrasjonen er like stor som barnet ved fødsel. 

9 gaveideer til barnedåp

Barnedåp fontene og vann

Her kommer en rekke med ulike forslag til unike og spesielle dåpsgaver til jente og gutt.

 1. Pynt til barnerommet eller stua 
  Kjøper du babyplakat til den nyfødte gir du barnet og foreldrene noe som setter barnet sin størrelse i perspektiv. Bildet blir på en måte en visuell tidskapsel på hvor liten barnet var når hun/han ble født. Dette kan henges opp enten på barnerommet eller i stua. 
 2. Smykker og sølv 
  Tradisjonelt vis så er smykker og sølv vanlige gaver å gi i dåpsgave. Dette kan være smykker med personlige inngraveringer eller ulikt servise som barnet kan ta i bruk. Det er vanlig å gi bunadssølv som passer til barnebunader eller så kan man kjøpe mindre søljer som også vil passe i voksen alder. 
 3. Medlemskap i ulike foreninger
  Det er en rekke ulike medlemskap du kan gi den nyfødte i dåpsgave. Dette er for eksempel et medlemskap i boligbyggelag, Turistforeningen eller Skiforeningen. 
 4. Fadderskap
  En fin gave er å gi et fadderskap til barnet. Dette kan være med på å lære barnet om andre kulturer og hvordan andre barn har det i andre deler av verden. 
 5. Tekstiler
  Det er mange ulike leverandører innen tepper og tekstiler hvor du kan få inngravert navnet til barnet. Dette er en fin gave som barnet vil ha bruk for. 
 6. Opplevelsesgave
  Hva med å gi barnet en opplevelse i form av babysvømming eller babykino? 
 7. Bøker
  Bøker er en fin dåpsgave som kan gi mange koselige stunder for både foreldre og barn. Et godt tips er å kjøpe klassiske barnebøker fra Anne Cath Vestly eller Astrid Lindgren. Bøkene trenger ikke nødvendigvis å være skrevet i heller ettersom du kan kjøpe bøker som “Mitt første år” hvor foreldrene kan notere seg ulike milepæler opp gjennom årene. 
 8. Praktiske gaver
  Det er mye som må kjøpes når det kommer en liten baby i hus. Å kjøpe ting som gjør barnet og foreldrene sin hverdag enklere er ypperlige gaver å gi. Dette kan være alt fra barnevogn, bilsete, bæresele eller for eksempel ullklær.
 9. Pengegave
  Opprettelse av et fond kan være en god gave å gi. Barn har en lang sparehorisont noe som kan være lurt å benytte så tidlig som mulig. Barnet vil ikke umiddelbart få noe ut av gaven, men den kan bli mer og mer verdifull etter hvert som årene går.